Biblioteksjef 100% fast (ID 1319)

Kulturenheten: Kvinesdal bibliotek

Biblioteksjef 100 % fast (ID 1319)

Fra 1. januar 2020 har vi ledig 100 % stilling i Kvinesdal kommune som biblioteksjef på Kvinesdal bibliotek.

Vi søker biblioteksjef som kan videreutvikle et framtidsrettet, attraktivt og aktivt bibliotek i samarbeid med de øvrige bibliotekansatte.

Kvinesdal bibliotek består av hovedbibliotek som er lokalisert i Kvinesdal Kulturhus, i tillegg har vi bibliotekfilial på Feda, lokalisert på Feda skole og bibliotekfilial på Kvinlog, lokalisert på Kvinlog skule.

Kvinesdal bibliotek er en egen avdeling i Kvinesdal kommunes kulturenhet.

Arbeidsoppgaver:
• Utvikle biblioteket som en viktig formidlingsarena for litteratur, debatt- og kulturopplevelser
• Legge til rette for- og gjennomføre arrangementer i biblioteket
• Videreutvikle og motivere organisasjonen
• Bygge nettverk og videreutvikle samarbeidet med skolene
• Ha ansvar for daglig drift av bibliotekavdelingene med budsjett-, fag- og personalansvar
• Bidra til å utvikle hele kultursektoren i kommunen ved å delta i avdelingsledergruppa for kulturenheten
• Bidra til å integrere biblioteket i kulturhusets virksomhet
• Biblioteksjefen inngår i daglig drift/skranketjeneste som innebærer ettermiddags- og lørdagsvakter.

Kvalifikasjoner:
• Minimum bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap eller tilsvarende høgskole/universitetsutdanninga.
• Relevant ledererfaring, gjerne med lederutdanning.
• Grunnleggende forståelse og erfaring innen økonomi, budsjettarbeid og personalledelse
• Gode kunnskaper innenfor digital formidling og informasjonskompetanse
• God muntlig og skriftlig formuleringsevne

Personlige egenskaper:
• Er utviklings- og resultatorientert
• Er samlende og handlekraftig
• Har evne til å engasjere og inspirere medarbeidere
• Har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner og deler kunnskap og erfaring
• Har stor arbeidskapasitet og kan jobbe med flere oppgaver samtidig

I vurderingen av søkerne vil personlige egenskaper bli tillagt stor vekt, i tillegg til formell kompetanse, tidligere relevant erfaring og oppnådde resultater.

Vi tilbyr:
• Godt arbeidsmiljø og engasjerte kollegaer
• Varierte og spennende arbeidsoppgaver
• Faglige utfordringer i et positivt og tverretatlig arbeidsmiljø
• Lønn etter avtale
• God pensjonsordning

Søkere oppfordres til å søke elektronisk her.
Evt. kan søknad sendes: Kvinesdal kommune, Nesgata 11, 4480 KVINESDAL

Dokumentasjon på vitnemål, praksis med mer, ettersendes ved forespørsel eller framlegges ved innkalling til intervju.

Arbeidstakere ansettes i Kvinesdal kommune på de vilkår som til enhver tid fremgår av gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. Medlemskap i KLP med 2 % pensjonsinnskudd.

Nærmeste overordnede er enhetsleder for kultur.

Spørsmål kan rettes til kultursjef Jan Schou tlf. 38357700/91894640 og mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Søknadsfrist: 01.01.2020

N.B. Vi gjør oppmerksom på at opplysningene om søkere kan bli offentliggjort, selv om de har bedt om at informasjonen blir holdt unntatt pressen. Kvinesdal kommune vil alltid ta kontakt med søker på forhånd, dersom ønsket ikke blir imøtekommet, jmf. §25 i Offentliglova.