NVE har behandlet to store kraftsaker

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har revidert konsesjonsvilkårene for Sira-Kvina reguleringene. NVE anbefaler flere tiltak som vil bedre miljøforholdene i Kvinavassdraget.

NVE har også behandlet Sira-Kvina kraftselskap sin søknad om å overføre Knabeåna og Solliåna til Homstølvatn. NVE anbefaler å gi tillatelse.

NVE har sendt innstilling i begge sakene til Olje- og energidepartementet (OED) som vil stå for den videre behandlingen. OED har sendt innstillingene til kommunen og fylkeskommunen for uttalelse med frist 28. januar.

Innstillingene til NVE kan leses her: