Lager gode forhold for lakseungene

Nå rippes elvebunnen på Gullestad.  Elvegrusen i dette området er så hardpakket at fisken ikke finner gjemmeplasser, men det skal det bli orden på nå. Piggen på gravemaskinen løsner opp grusen og åpner opp masse hulrom mellom steinene. Dette gir gode forhold for fiskeungene.

Arbeidet er ett av flere biotopforbedrende tiltak som Sira-Kvina Kraftselskap gjennomfører etter at de inngikk en frivillig revisjonsavtale med kommunen.

Eventuelt finstoff som måtte komme nedover elva blir samlet opp i ei lense i Farhølen, ved samløpet med Litleåna.

Video: Klikk her!