Eie egen bolig? Tilskudd til etablering for barnefamilier

Enkeltpersoner og husstander som har varig lav inntekt, og som ikke er i stand til å betjene fullt lån til egnet bolig, kan få tilskudd til etablering. På grunn av begrensede tilskuddsmidler er ordningen sterkt behovsprøvd. Bare de aller mest vanskeligstilte kan få dette tilskuddet.

Du kan søke dersom du opPfyller disse kriteriene:

• Du har lav og/eller ustabil inntekt
  • Du har ikke egenkapital
  • Du har ikke mulighet til å få lån i ordinær bank
  • Du har ikke mulighet til å få Startlån via Husbanken

Vi må ha følgende opplysninger om deg/dere:

• Livssituasjon (Arbeid, bolig, barn, mv.)
  • Brutto inntekt
  • Netto inntekt
  • Dagens husleie
  • Faste utgifter (SFO/barnehage/strøm/bil/TV/nett/forsikringer/gjeld, mv.)
  • Mottatt sosialhjelp fra NAV i år (JA/NEI)

Dersom du du er interessert i å høre med om denne ordningen kan du ta kontakt med NAV Kvinesdal v/ Eivind Konsmo telefon: 55 55 33 33 og avtale møte.

Om søknadsprosessen

Husbanken deler nå ut ekstra midler til etableringstilskudd spesielt rettet mot barnefamilier. Det er kommunen som søker om dette.

Dersom kommunen får positivt svar på søknaden, vil du kunne søke kommunen om startlån. Finansieringen av en bolig til din familie vil da bestå av både tilskudd til etablering og startlån, som kommunen behandler og tildeler.