Plan for kriseteamet

Kommunen har etablert kriseteam for å kunne yte tilfredsstillende psykososial omsorg og støtte ved kriser, ulykker og katastrofer. Kriseteamet inngår som en del av kommunens beredskapsplan og er en del av kommunens psykososiale virksomhet.
Kriseteamet er en tverrfaglig sammensatt gruppe som har ansvar for tidlig innsats med psykososial oppfølging. Kriseteamet har også i oppgave å medvirke til at rammede og berørte enkeltpersoner, familier og lokalsamfunn får tilbud om forsvarlig psykososial oppfølging og støtte fra det ordinære tjenesteapparatet, i etterkant av kritiske hendelser.
Offentlig krisearbeid skal ikke overta oppgaver eller støttefunksjoner som et ordinært nettverk, selvhjelpsgrupper eller støttegrupper kan gi. Egenmestring, hjelp og støtte fra eget nettverk er for mange være tilstrekkelig, mens andre har behov av bistand.
Det er kommuneledelse, nødetater, begravelsesbyrå og andre hjelpeinstanser som kan aktivere kriseteamet. Kriseteamet kan også gå inn i situasjoner på eget initiativ. Publikum skal henvende seg til de ordinære tjenestene evt. nødetatene i en krisesituasjon. Det er opp til nødetatene og kommuneledelsen å vurdere om hjelpen kan gis gjennom det ordinære tjenestene eller om kriseteamet skal varsles.

Planen i sin helhet kan du lese her:

Offentlig_plan_for_kriseteamet.pdf

Vakttelefoner