Partienes lister

Her er viktig informasjon til partiene som ønsker å stille liste til kommunestyrevalget i Kvinesdal kommune.

Kontaktperson

Det er Hege F. Ludviksen som er kontaktperson for partiene i arbeidet med listeforslag, og hun vil gjerne ha kontakt med partiene i god tid før fristen for innlevering av listeforslag går ut.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Veiledning til utfylling av listeforslag

Valgdirektoratet har utarbeidet en mal for innlevering av listeforslag til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019. Malene finner du i bunnen av denne artikkelen. Det er ikke et krav at de som stiller liste bruker denne malen, men den gjør det enkelt å oppfylle valglovens krav til et listeforslag. Bruk av malen letter også arbeidet for valgmedarbeidere i kommunene og fylkeskommunene når de skal behandle listeforslagene.

Formelle krav og frister

Det er lurt å merke seg noen formelle krav og frister:

Utvidede og vanlige listeforslag

På grunn av kommune- og fylkessammenslåinger vil en del kommunestyrer og fylkesting få flere representanter enn tidligere. Valgdirektoratet har derfor utarbeidet utvidede versjoner av mal for listeforslag. Merk at:

Utfylling av listeforslag

Ferdig brettet består malen av to sider for standard (A4) og fire sider for utvidede (A3) listeforslag på ett ark. På siden(e) med listekandidater skal følgende stå:

På påfølgende side(r) skal listeforslaget underskrives. Den som skriver må føre opp:

Alle som stiller listeforslag skal ha en tillitsvalgt og en varatillitsvalgt. Ved behov, skal de tillitsvalgte ha myndighet til å forhandle med valgstyret i kommunen eller fylkeskommunen om endringer på listeforslaget. Hvem dette er, skal oppgis på listeforslaget:

Hvis listeforslaget ikke er gyldig, skal valgmyndigheten og listestilleren forsøke å få listeforslaget i samsvar med loven.

Maler for innlevering av listeforslag

Kommunestyrevalget med inntil 73 kandidater (A4)

For flere maler se valg.no