Søknad om friplass/reduksjon av foreldrebetaling i barnehage

Orientering om søknadsprosedyre og regler for behandling av søknad om fri-plass/redusert betaling sendes ut sammen med inntaksmelding.

Søknadsprosedyre.

1. Søknad begrunnet med at barnet er funksjonshemmet, skal skrives på eget skjema og sendes til barnehageenheten, som forestår saksbehandlingen.
  2. Søknad med økonomisk begrunnelse skrives på søknadsskjema for økonomisk sosialhjelp og sendes til NAV, som utreder disse sakene.
  3. Søkere som vurderer barnehagetilbudet som et hjelpetiltak for barnet/familien, må sende søknad eller henvende seg til barneverntjenesten, som har ansvar for saksbehandling.

Hvis det søkes på grunnlag av både funksjonshemming og økonomiske årsaker, må det skrives to søknader.

Regler for behandling av søknader om friplass/redusert foreldrebetaling.

1. Funksjonshemma barn som blir tatt inn i barnehage etter fortrinnsrett i henhold til barnehagelovens § 13, gis en reduksjon i foreldrebetalingen på 30 %. Dersom et barn etter sakkyndig uttale vurderes som funksjonshemmet, selv om fortrinn ved inntak ikke er gjort gjeldende, gis samme reduksjon.
    Søknadene saksbehandles av barnehageenheten, som også dekker kostnadene vedtaket påfører.
    Vedtak kan påklages til klagenemnda.
  2. Søknad med ren økonomisk begrunnelse sendes til NAV, og behandles etter lov om sosiale tjenester i NAV. NAV dekker kostnader som vedtaket påfører.
  3. Søknad som vurderes som hjelpetiltak, behandles etter lov om barnevern-tjenester, og utredes/behandles av barneverntjenesten. Barnevernet påtar seg kostnadene som vedtaket medfører.

Vedtak etter pkt. 2 og 3 kan påklages til Fylkesmannen.

Kvinesdal kommune

Post- og besøksadresse: