Velferdsteknologi

Kvina vita sin logo
Bruk av velferdsteknologiske løsninger kan bidra til økt trygghet og bedre tjenester for brukere og pårørende. Erfaringer viser også at velferdsteknologi kan gi mer effektiv bruk av ressurser i helse- og omsorgstjenestene i kommunene.

Nasjonalt velferdsteknologiprogram er et samarbeid mellom KS, Direktoratet for e-helse og Helsedirektoratet som skal bidra til at flere kommuner tar i bruk velferdsteknologi. Kvinesdal kommune er sammen med Lister og Agder med i prosjektet.

Velferdsteknologi kan gi bedre tjenester for eldre som bor hjemme og pasienter i sykehjem, pasienter innen rus og psykisk helse, og personer med nedsatt funksjonsevne.

I Kvinesdal kommune må tjenestemottakere være villig til å teste ut velferdsteknologiske løsninger i sammen eller i stedet for ordinær hjemmesykepleie jmf Tildelingskriterier for Kvinesdal kommune.

Visnings boligen KVINAvita der vita står for Velferd, Innovasjon, Trygghet, Ansvar er en visning bolig for inspirasjon og ideer og noe av det som finnes på markedet av velferdsteknologiske løsninger. Her kan brukere, pårørende, lag/foreninger, ansatte og andre kommuner mm avtale visninger. Ta kontakt med Torhild Kvinlaug tlf. 38 35 85 18 eller Miriam Næset tlf. 38 35 28 66.

Bilde fra Kvinavita

Vakttelefoner