Veiledning og råd for å ivareta kulturminner

Ulike kilder til støtte
  • Kulturminnefondet
  • Landbruksdirektoratet
  • SMIL-ordningen
Kulturminnefondet

Tilskudd fra Kulturminnefondet gis ved søknad.

• Ordningen er til for private eiere av verneverdige kulturminner, og søknadsfristen er 1. november.
  • Kulturminnefondet er Klima- og miljødepartementets viktigste virkemiddel for bevaring av privateide kulturminner, og er et lavterskeltilbud for private eiere av verneverdige kulturminner.
  • Formålet med fondet er å bidra til å styrke arbeidet med å bevare verneverdige kulturminner og bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, kunnskap, utvikling og verdiskaping.
  • Kulturminnefondet skal med tilskuddsmidler legge til rette for at eiere kan drive næringsutvikling i tilknytning til kulturminnene.
  • Kulturminnefondet gir som hovedregel ikke tilskudd til fredede kulturminner, kommunalt eide kulturminner og kulturminner som eies eller forvaltes av virksomheter som mottar statlig driftsstøtte.
Landbruksdirektoratet

Spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL)

• Formålet er å ivareta natur- og kulturminneverdiane i kulturlandskapa til jordbruket, samt redusere forureininga frå jordbruket, utover det som blir forventa gjennom vanleg jordbruksdrift.
  • Eit viktig siktemål med ordninga er å få til ein meir målretta innsats med utgangspunkt i lokale behov, utfordringar og målsetjingar.
ANNEN INFORMASJON

Kvinesdal kommune