Ledsagerbevis

Dersom du har ledsagerbevis, kan du ta med deg en ledsager gratis på en rekke kultur- og fritidsarrangementer. Du betaler inngangsbilletten, mens din ledsager slipper inn gratis.

Det er et bevis som utstedes i den funksjonshemmedes navn. Ledsagerbevis gir den funksjonshemmedes ledsager fri adgang til en del kultur- og fritidsarrangement samt offentlig transportmidler som den funksjonshemmede selv ikke vil kunne benytte seg av uten bistand av andre.

Hvem kan være ledsager?

Den som har ledsagerbevis bestemmer selv hvem som skal være ledsager. Det trenger ikke være en fast støttekontakt, men kan like gjerne være et familiemedlem eller en venn. Ledsageren kan selvsagt være forskjellige personer fra arrangement til arrangement. Den som skal være ledsager må kunne gi den hjelpen som trengs for den som har ledsagerbeviset.

Hvem kan søke om ledsagerbevis?

Alle som har sosiale eller helsemessige behov som gjør at de må ha hjelp til å være med på et arrangement kan søke. Søkeren må være fylt 5 år. Ordningen gjelder ikke for midlertidige funksjonshemninger.

Du kan ikke få ledsagerbevis ut fra økonomisk situasjon. Trygdekort og honnørkort brukes som vanlig, uavhengig av ledsagerbeviset.

Ledsagerbeviset fornyes hvert femte år frem til fylte 45 år. Dette gjelder også for ledsagerbevis som er gitt varig, slik at bildet på kortet er mest mulig oppdatert.

Hva koster det?

Det er gratis å få utstedt ledsagerbevis

Slik søker du

Søker benytter elektronisk søknadsskjema som finnes på kommunens hjemmeside. Om søker har problemer med å søke elektronisk, gis veiledning i Servicekontoret.

Du må legge ved:
Passbilde av søker.
Bekreftelse fra lege / miljøarbeider må ettersendes per post.
Elektroniske vedlegg, f.eks. Word-dokumenter, kan du sende med skjemaet automatisk:
Hvis du ønsker å ettersende eventuelle vedlegg via post, må du påføre referansenummeret du får oppgitt når skjemaet er sendt inn.

Hvor kan du bruke ledsagerbevis i Kvinesdal?

• Kulturtilbud i Kvinesdal

Samarbeidspartnere

Offentlige og private arrangører av arrangementer og offentlig transportselskaper.

Klage

Vedtak om å innvilge eller avslå søknad om ledsagerbevis blir å anse som et enkeltvedtak. Dette vedtaket kan i henhold til Forvaltningslovens § 28, 2. ledd påklages til det kommunale klageorgan.

SØK OM LEDSAGERBEVIS HER

Vakttelefoner