Skriftstørrelse

Hopp til her

Nye arbeidsplasser i Kvinesdal

DA INNOVASJON KVINESDAL ARRANGERTE JULEMØTE PÅ THE BØLGEN & MOI HOTELL UTSIKTEN VAR FOKUS RETTET MOT NYE ARBEIDSPLASSER I KVINESDAL.

Det skjer svært mye i kommunen. Mange nye arbeidsplasser har blitt skapt i det siste, noe som er svært gledelig, sier Næringssjef og daglig leder i Innovasjon Kvinesdal, Liv Øyulvstad.

Hun forteller om Green Yard AS, som er et selskap som nylig har etablert seg på Angholmen i Kvinesdal. Selskapet skal drive med resirkulering av skip og rigger, med en sterk miljøprofil.

– De har startet med ansettelser og det vil komme flere stillingsannonser innen kort tid, forteller Øyulvstad.

Lister Engineering er et annet nyetablert selskap. De utfører ingeniørtjenester for land- og offshoreindustrien, og har stor ekspertise innen flere fagområder. Nylig har også PWC etablert seg i Kvinesdal.

– PWC har betydelig kompetanse og erfaring i å levere fagpersonell for ulike oppdrag til oljeindustrien. De leverer kvalifisert personell, håndterer dokumenter, sertifikater og godkjenninger. Selskapet har hele 60 ansatte, sier Øyulvstad.

I tillegg jobber man med etablering av Vitensenter i Kvinesdal. Dette er en del av Vitensenteret Sørlandet, som har sitt hovedsete i Arendal og som også har en avdeling i Kristiansand.

– Når dette står ferdig vil Vitensenteret representere enda flere nye arbeidsplasser.

Vekst hos lokale bedrifter

Kvina Maskin var tilstede på julemøtet, og fortalte om deres reise fra å være tre små selskap til å slå seg i sammen til et større selskap. Selskapet har vokst som følge av sammenslåingen. De kan nå ta på seg flere oppdrag og har også fått effektivisert en del av sine oppgaver.

Videre fortalte Egeland Familiegård om sine erfaringer og tilbudet de har i dag. Lokalproduserte, kortreiste produkter er nå godt tilgjengelig fra utsalgsstedet de har etablert.

Også Agnes Berntsen deltok på møtet. Sammen med Kurt Mosvold og Svein Hermansen har hun kjøpt hotellet på Utsikten, og vil overta fra april 2019. Berntsen fortalte om sine tanker, og fremhevet at hun ser et vanvittig potensiale for hotellet.

-Det står stor respekt av alle disse som starter opp i kommunen vår. De tar en stor risiko økonomisk, og jobber hardt for å skape flere arbeidsplasser, avslutter Øyulvstad.

På bilde: Liv Øyulvstad (næringssjef og daglig leder Innovasjon Kvinesdal), Gunhild Egeland (Egeland Familiegård), Agnes Berntsen (Utsikten Hotell), Hans Jørgen Fedog (Green Yard), Tor Johan Synnes (Lister Egnineering), Peter Christensen (PWC) og Øystein Røynestad (Kvina Maskin)
På bilde: Liv Øyulvstad (næringssjef og daglig leder Innovasjon Kvinesdal), Gunhild Egeland (Egeland Familiegård), Agnes Berntsen (Utsikten Hotell), Hans Jørgen Fedog (Green Yard), Tor Johan Synnes (Lister Egnineering), Peter Christensen (PWC) og Øystein Røynestad (Kvina Maskin).

  • Last updated on .

Adresse

Åpningstider: Mandag-fredag kl. 08-15
Nesgata 11, 4480 Kvinesdal

Kommunenummer: 1037
Organisasjonsnummer: 964 964 076

Kontakt oss

Telefontid: Mandag - fredag kl. 8-15
Sentralbord: 38 35 77 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Webredaktør: Hege Fåland Ludviksen


Personvern og informasjonskapsler