Etablererprøven

Hvem kan ta prøven?
Alle som ønsker det kan ta etablererprøven. Den som skal være daglig leder på et serveringssted, og servere mat og alkoholfri drikke, må ha bestått etablererprøven.
Hva er pensum?
Boken "Læremateriell - Etablererprøven for serveringsvirksomheter" er pensum. Boken kan kjøpes hos vinn.no
Hva koster det?
Bevilling - etablererprøven - priser
Etablererprøven - pr. prøve kr 400
Påmeldingen er bindende. Du får ikke refundert utgiftene hvis du melder deg av eller ikke møter opp til prøven. Refusjon gis bare hvis du har legeerklæring.
Hvor tar du prøven?
På Servicekontoret i Kvinesdal rådhus. Du kan også ta prøven i andre kommuner.
Gjennomføring av prøven
Møt frem presist til prøvestart, for registrering og kontroll av legitimasjon. Som gyldig legitimasjon godtas pass, førerkort eller bankkort med bilde.
Prøven er en flervalgsprøve på 90 minutter. Du må svare riktig på 40 av 50 spørsmål.
Prøven avlegges på norsk. Det er ikke anledning til å ha med tolk eller bruke ordbok. Det er tillatt å bruke lovsamling, som vi har til utlån.
Tilrettelegging ved spesielle behov
Dyslektikere kan få 30 min ekstra tid (krever legeattest).
Er du svaksynt, har lammelser, nedsatt hørsel eller andre utfordringer tilrettelegger vi så langt det lar seg gjøre. Dette må avtales på forhånd.
Hvor mange ganger kan du ta prøven?
Du kan ta prøven på nytt helt til du består. Det betales pr. prøve pr. gang.
Påmelding og betaling
Du kan melde deg på pr. telefon eller på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Prøven betales på faktura eller med kort i skranken på servicekontoret.
Utstedelse av prøvebevis
Alle som består etablererprøven får et prøvebevis som det er viktig å ta vare på. Dette er dokumentasjon på at du har nødvendig kunnskap. Beviset er gyldig på ubestemt tid. Det lages mens du venter eller sendes til din epostadresse.