Nye attraksjoner skal trekke folk til sentrum

Bilde av ordfører og NæringssjefDette er The Landings at Kvinesdal

Kvinesdal kommune, Innovasjon Kvinesdal og Handelshuset Kvinesdal samarbeider om realisering av prosjektet «The Landings at Kvinesdal». Målet med prosjektet er å bidra til å gjøre Kvinesdal sentrum mer attraktivt året rundt både for egne innbyggere og for tilreisende. Det å sikre et godt tilbud til innbyggerne, trygge eksisterende arbeidsplasser og skape nye arbeidsplasser er viktig for Kvinesdal sin utvikling. Dette er også bakgrunnen for at prosjektet er igangsatt.
I det innledende arbeidet har ITEC Entertainment som har kontor i Orlando/Florida i USA vært engasjert. ITEC har arbeidet med utvikling av kjente attraksjoner som blant annet Walt Disney og Universal Studios.
Prosjektet er delt inn i tre faser. Arbeidet med fase 1 innebefatter helhetlig torgutvikling og tak over torget. Fase 2 er knyttet til Kvina Elvepark og dette arbeidet vil bli samkjørt med arbeidet med flomsikringstiltak i sentrum. Fase 3 er knyttet til Adventure Center som vil være et kommersielt tiltak som forutsetter deltakelse fra bedrifter, investorer og private interesser. Alle fasene vil ha fokus på å styrke attraksjonskraften til Kvinesdal. Det første som skal realiseres i «The Landings at Kvinesdal» er torget. Det er igangsatt en idékonkurranse for en helhetlig planlegging av torgområdet, der både tak over torget og flomsikring er inkludert.

Se mer om prosjektet her:

The Landings at Kvinesdal 1
The Landings at Kvinesdal 2