Utarbeide privat reguleringsplan

Privatpersoner, tiltakshavere, organisasjoner og andre myndigheter kan fremme forslag til reguleringsplan, men den skal utarbeides av fagkyndige/plankonsulent, jf. Plan- og bygningsloven § 12-3.

1. Bestill oppstartsmøte

• Det kreves oppstartsmøte før planarbeidet settes i gang.
  • Bestilling av oppstartsmøte gjøres ved å sende inn en skriftlig henvendelse til kommunen.
  • Tilbakemelding om møtetidspunkt vil bli gitt innen 3 uker fra bestillingen er mottatt.

2. Utarbeide og send inn forslag til detaljregulering

• Plankonsulent kunngjør oppstart av planarbeidet når det er gitt klarsignal fra kommunen. Varslet skal ut i Avisen Agder, kommunens nettside, evt. på egen nettportal og sosiale medier.
  • Kunngjøringen skal minimum inneholde kartskisse som viser avgrensning av planområdet og en kort beskrivelse av formålet.
  • Krever planen konsekvensutredning (KU), skal  forslag til planprogram legges ut på høring samtidig.
  • Fristen for merknader bør være minst 4 uker, ved KU skal fristen settes til minst 6 uker.
  • Plankonsulent skal varsle oppstart av planarbeidet med eget skriv til berørte offentlige organer, registrerte grunneiere, festere og andre rettighetshavere, naboer, gjenboere og andre interesserte som blir direkte berørt.
  • Varselet skal redegjøre for forslaget og konsekvenser for omgivelsene.
  • Kart og illustrasjoner skal legges ved.
  • Ved KU sendes planprogram til <Utvalg> for vedtak.
  • Plankonsulent skal utarbeide planforslag etter Nasjonal Produktspesifikasjon for digitale planer og kommunens egne maler.
  • Nasjonal produktspesifikasjon for digitale planer
  • Nasjonal mal til bestemmelser

Alle dokumenter skal sendes inn i filformat Word, men plankart skal også sendes i filformat SOSI.

Dokumentasjon som kreves

• Planforslag sendes til kommunen

3. Offentlig ettersyn og høring

• Faktura for gebyr sendes forslagsstiller når plansaken tas opp til politisk behandling første gang.
  • Saksbehandlingsfrist er 12 uker fra komplett forslag er mottatt.
  • Komplett planforslag legges frem for utvalg som fatter vedtak om forslaget skal legges ut til offentlig ettersyn.
  • Ved mottak av planforslaget blir saken gjennomgått og plankonsulent blir informert om videre fremdrift.
  • Kommunen kunngjør vedtak om offentlig ettersyn og høring i lokalavisen, på kommunens nettportal og eventuelt i sosiale medier.
  • Berørte parter vil også bli varslet i eget skriv.
  • Se lenke til prisliste i Kapittel 1.

Merknader og uttalelser sendes til kommunen på e-post eller i brev innen 6 uker.

4. Planvedtak

• Etter utløp av høringsfristen sender kommunen innkomne merknader og uttalelser til plankonsulent for vurdering og kommentar.
  • Merknader og uttalelser med kommentarer innarbeides i planforslaget.
  • Plankonsulent sender revidert planforslag til kommunen.
  • Planforslaget legges fram for for behandling.
  • Innstillingen sendes over til Kommunestyret som fatter endelig vedtak.
  • Plankonsulent og berørte parter informeres om vedtaket i eget skriv fra kommunen.
  • I tillegg kunngjøres vedtaket i lokalavisen, på kommunens nettportal og i sosiale medier.

Vakttelefoner