Skriftstørrelse

Hopp til her

Hva må til for å sende inn en byggesøknad?

Direktoratet for byggkvalitet har laget en film som gir boligeiere enkel informasjon om stegene man må igjennom for å søke om å bygge. Filmen gjør det enklere å forstå søknadsprosessen når du for eksempel vil bygge en garasje.

Det er mye å sette seg inn i når man skal sende inn en byggesøknad, og det kan være krevende å forstå søknadsprosessen. Mange opplever at det tar lenger tid å få byggetillatelse enn de trodde på forhånd.

- Vi har laget en film som gjør det enklere for boligeiere å forstå hva de må sette seg inn i og hva som må være på plass for å få lov til å bygge, sier seniorrådgiver i direktoratet for byggkvalitet Ragnhild Olin Amdam.

Se filmen her:

Veiviser forklarer søknadsprosessen

Direktoratet har også laget veiviseren «Åtte steg fra idé til ferdig søknad», som forklarer søknadsprosessen fra idé til ferdig bygning, og som utdyper stegene i filmen.

Enklere søknadsskjemaer for privatpersoner

Direktoratet har også laget nye søknadsskjemaer for privatpersoner som er enklere å fylle ut for mindre byggeprosjekter på egen eiendom. Disse skjemaene er også grunnlag for nye digitale søknadsløsninger som etter planen kommer på markedet i starten av 2019, slik at det blir enda enklere å komme gjennom søknadsprosessen.

  • Last updated on .

Adresse

Åpningstider: Mandag-fredag kl. 08-15
Nesgata 11, 4480 Kvinesdal

Kommunenummer: 1037
Organisasjonsnummer: 964 964 076

Kontakt oss

Telefontid: Mandag - fredag kl. 8-15
Sentralbord: 38 35 77 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Webredaktør: Hege Fåland Ludviksen


Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me